![]() Sitemap |
För 4 personer: (ca 12 piroger) Degen: Om man vill: 1. Börja med att värma mjölken eller
vattnet fingervarmt (ca 37 grader). Smula sedan i jästen och blanda ut
den, tillsätt sedan övriga ingrediener till degen utom äggen.
Blanda ut och låt jäsa under bakduk i 45 minuter. 3. När degen jäst så kavla ut till en centimeter tjock platta och ta ut rundlar med ett glas eller liknande, kavla sedan ut dessa till några millimeters tjocklek. Lägg en klick köttfärs, 1/4 ägg (dela en halva) samt en nypa ost, och om du vill russin och oliver. När alla är fyllda så vik över den ena kanten över den andra och tryck ihop, gärna med en gaffel. Se till att de håller tätt. 4. Sätt ugnen på 200 grader och pensla pirogerna med ett uppvispat ägg, strö sedan över oregano och grädda i ugnen ca 20 minuter, eller tills de är gyllene. Servera med förslagsvis en tomat och löksallad.
|
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |