![]() Sitemap |
I Elfenbenskusten växer det mesta, från kaffebönor och kakao till mango och passionsfrukt. Man fiskar mycket och i vattnen runt landet finns t.ex. tonfisk, sardiner och räkor. Den elfenbeniska kycklingen är mycket populär t.ex. kedjenou kyckling, lagad med grönsaker. Man äter också attieke, en sorts cassava-couscous som ofta äts med kött eller fisk. Vidare äts stekt fisk, yam "pommes frites", baoule räkor stekta i smör, kryddade med cayennepeppar och flamberade i whisky, med lite grädde som adderas på slutet. Som snacks äter man t.ex. grön mango i tunna skivor med salt, eller strimlad kokosnöt som ugnsbakas. En populär fisk är capitaine, som bakas i ugn med citron, tomat, lök, salt och peppar. En annan lokal specialitet är stekta grodlår med vitlök och persilja. Frukt som finns i Elfenbenskusten är t.ex. mandariner, mango, granatäpplen, passionsfrukt och kokosnöt. Elfenbenskusten är också världens största producent av kakaobönor, och är en stor producent av gröna kaffebönor. Ett lokalt öl är Flag. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |