![]() Sitemap |
Saftig chokladtårta med glasyr Glasyr: Garnering: 1. Smält matfettet och tag det från värmen. Tillsätt den mörka chokladen bruten i mindre bitar. Rör om tills allt smält. 2. Blanda i socker och äggulor under omrörning. Tillsätt vaniljsocker och mjöl. Vispa äggvitorna kraftigt och vänd ner de försiktigt i smeten. Bred ut smeten i en smord form med löstagbar botten. 3. Grädda kakan i 200°C tills den fortfarande är lite kladdig i mitten, ca 30-35 min. Låt den stå och svalna en stund innan den tas ur formen. Glasyr: Koka upp grädde, matfett, florsocker och glukos i en kastrull. 4. Ta av från värmen och tillsätt blockchokladen, bruten i
bitar. Rör tills glasyren är slät. Bred den sedan över den
svala kakan. Garnera sedan med vispad grädde längs kanten. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |