![]() Sitemap |
![]() Recept på chimichanga eller chimichangas, chimichunga. Friterad burrito. Ursprungsland Usa med inspiration av Mexiko. För 4 personer: ca 3-4 dl kokt Ris 4 skivor Lövbiff 1/2 burk Majs 1 gul Lök 1 Vitlöksklyfta 1 grön Paprika 1 msk Spiskummin 2 tsk Cayennepeppar 1 msk Oregano ca 2 dl riven Cheddar Salt & Peppar Olja 8-12 Tortillabröd Tillbehör: Gräddfil Salsasås Guacamole 1. strimla kött och paprika, skiva löken. Stek i olja på hög värme, när allt fått färg, sänk ordentligt och blanda ner riset, krydda med spiskummin, cayenne, oregano, salt och peppar. 2. Lägg en klick av ris och köttblandningen på varje tortilla, samt en nypa av osten. Vik över kanterna och sätt igenom en tandpetare eller liknande så fyllningen ej kan rinna ut. 3. Hetta upp en stekpanna och stek de fyllda bröden gyllene på bägge sidor, var försiktig så de inte bränns. Servera rykande heta tillsammans med guacamole, gräddfil, salsa och förslagsvis en iskall corona med en limeskiva i. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |