![]() Sitemap |
3-4 Kycklingfiléer Basmatiris 1. Börja med att rensa och putsa kycklingen. Skär i relativt stora kuber. Finhacka gul och vit lök samt riv ingefäran. 2. Hetta upp olja eller ghee i en gryta eller panna, tillsätt ingefäran, chilin och vitlöken, fräs tills det blir mjukt och tillsätt då även den gula löken. 3. När även löken mjuknat så tillsätt kycklingbitarna, strö över en aning garam masala samt salt och bryn lätt runtom. När kycklingen börja få lite färg, tillsätt yoghurten, tomaterna, resten av garam masalan, chili och koriander samt salt. Smaka av. 4. Låt grytan småputtra i ungefär 40 minuter, servera med basmatiris, isbergssallad med tomat och mintsås samt naanbröd. Drick gärna is-té till. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |