Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Ceviche Recept på ceviche, även kallad sydamerikansk sushi. Recept med sitt ursprung i Peru
men förekommer även i Ecuador, chile, costa rica, panama, mexiko och även på filippinerna.


För 4 personer:

ca 400 gram fiskfilé, t.ex. Lax, Tonfisk eller Hälleflundra
1 finhackad Chili (spara lite till garnering)
1 dl färsk Koriander
1 Rödlök
1 Vitlöksklyfta
ca 4 limefrukter
Salt & Peppar

1. Skölj och dela fiskfilén i kuber, finhacka vitlöken och skiva rödlöken tunt, spara hälften och blanda resten med pressad lime, chili, salt och peppar.

2. Lägg i en djup tallrik eller skål och häll över limeblandningen, låt stå och dra i ca 5 timmar, eller tills fisken blivit fast och ser tillagad ut.

3. Lägg upp fisken på ett fat, droppa över lite av marinaden och servera med chili, resten av rödlöken samt färsk hackad koriander.
Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com