![]() Sitemap |
men förekommer även i Ecuador, chile, costa rica, panama, mexiko och även på filippinerna. För 4 personer: ca 400 gram fiskfilé, t.ex. Lax, Tonfisk eller Hälleflundra 1 finhackad Chili (spara lite till garnering) 1 dl färsk Koriander 1 Rödlök 1 Vitlöksklyfta ca 4 limefrukter Salt & Peppar 1. Skölj och dela fiskfilén i kuber, finhacka vitlöken och skiva rödlöken tunt, spara hälften och blanda resten med pressad lime, chili, salt och peppar. 2. Lägg i en djup tallrik eller skål och häll över limeblandningen, låt stå och dra i ca 5 timmar, eller tills fisken blivit fast och ser tillagad ut. 3. Lägg upp fisken på ett fat, droppa över lite av marinaden och servera med chili, resten av rödlöken samt färsk hackad koriander. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |