Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Kyckling Cacciatore


Recept på kyckling cacciatore, kycklinggryta med tomat från Italien och Usa.

För 4 personer:

3 Kycklingfiléer (gärna marinerade i lite vitlök och olivolja några timmar innan tillagning.)
1 Paket Bacon
1 gul Lök
3 selleristjälkar
2-3 Vitlöksklyftor
1 paket krossade Tomater
2-3 dl Vatten
200 gram Champinjoner (gärna små om det går att få tag på)
2 Kycklingbuljongtärningar
ca 1/2 Chilifrukt
1-2 tsk Socker
ca 4 msk Oregano
ca 4 msk Basilika
ca 4 msk Olivolja

Spaghetti
Ett gott bröd (t.ex. italiensk lantbröd eller vitlöksbaguette.)

1. Börja med att steka den marinerade kycklingfiléen. När den har fått färg och känns klar, tag ur den från stekpannan och tärna köttet. Lägg i en skål vid sidan om.

2. Finhacka selleri, chili samt gul och vitlök. Strimla baconet fint samt dela champinjonerna i halvor om de inte är för stora.

3. Häll ungefär 4 msk Olivolja i en gryta, tillsätt sedan först vitlöken samt chilin, sedan baconen. När baconen fått lite färg så tillsätt selleri, svamp och gul Lök.

4. När alla grönsaker fått steka några minuter så slå över tomaterna, vattnet och tillsätt buljong samt oregano, svartpeppar och basilika.

5. Låt grytan koka ungefär 1 timme, när det är ungefär 5 minuter kvar av tiden så tillsätt kycklingköttet.

Servera med kokt spaghetti eller ris samt riven parmesan och bröd.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com