Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Brunei

Det bruneiska köket är väldigt likt de övriga ländernas i regionen, som Singapore, Malaysia och Indonesien. Rätterna är rika och kryddiga med ris och nudlar som basvara. Brunei är känt för sin skiftande och goda mat.

Maten är malayisk och är baserad på ris med en spännande blandning av smaker, som räkpastor, citrongräs och kokosnötter. En stor variation av grönsaker, kött, kryddor, örter och smaksättare används i matlagning, förutom fläsk, som är tabu då Brunei till stor del är muslimskt.

En av Bruneis specialiteter är biff satay, vilket är grillade köttbitar serverade med en kryddig jordnötssås. Andra specialiteter är daging masak lada hitam, kryddig biff med potatisbönor och udang sambal serai bersantan, som är räkor med chili och kokosmjölk. Vidare finns serondeng pandag, kyckling stekt med vitlök insvept i pandanlöv.


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com