
Sitemap
|
Boston clam chowder
Recept på Boston clam chowder, musselsoppa,
fisksoppa. Soppa med skaldjur från Usa.
För 4 personer:
2 knippen selleri, finhackade
1 gul Lök, finhackad
ca 8 tärnade Potatisar
ca 1 kg Musslor
1-2 Fiskbuljong tärningar
2 tsk Vitpeppar
2 Vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk Timjan
1 tsk Oregano
1 tsk Basilika
1 dl Mjölk
1 dl Grädde
2 liter Vatten
Smör
1.Stek selleri, potatis, vitlök och gul lök i smöret. När
de börjar få färg, tillsätt vattnet, buljongen och kryddorna,
låt koka ungefär 35-40 minuter tills grönsakerna och potatisen
är mjuka.
2.Tillsätt mjölk och grädde, låt puttra någon
minut till, tillsätt slutligen musslorna, rör om och servera med t.ex.
vitlöksbröd och eventuellt knaperstekt
fläsk.
|

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)
Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com
|