Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Bosnien & Herzegovina

Det lokala köket i Bosnien & Herzegovina är starkt influerat av dess grannar på Balkan. Man använder oftast inga kryddor, och gör man det så är det väldigt lite. För det mesta används bara chili och en speciell blandning av torkade grönsaker, kallad vegeta.

De flesta rätterna är lätta då de kokas i mycket vatten. Man använder mycket grönsaker, frukter och mjölkprodukter, spenat, tomater, torkade och färska bönor, lök, morötter, plommon, paprika och grädde kallad pavlaka.

Traditionell mat är bröd, soppor, grytor, grillspett, cevapici, vilket är avlånga köttfärsbiffar, dolma och sarma, som är fyllda vinblad, och fyllda paprikor. Till förrätten, meza, kan man få t.ex. kallskuret, som olika sorters starka korvar, torkat och rökt kött, oliver, saltgurka och fetaost. Pajer, med t.ex. spenat, ost och kött är populärt. Surkål, tomat och löksallad och yoghurt serveras ofta som tillbehör i det bosniska köket.

Till dessert äter man t.ex. baklava, äppelkaka eller pannkakor. Kaffet ska vara sött och starkt, vin och öl produceras lokalt.Se även Matreportage från Kroatien & Montenegro.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com