Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Boeuf Bourguignon


Recept på boeuf bourguignon, bourgignon.
Klassiskt recept på gryta med sitt ursprung i Frankrike.

För 4 personer:

ca 750 gram Fransyska, högrev, grytbitar eller annat nötkött utan ben
ca 10 Schalottenlökar (det går bra med 2 vanliga gula lökar)
2 Vitlöksklyftor
2 Morötter
ca 30 cl Rödvin
10 Champinjoner
1 paket Bacon
5 Lagerblad
1/2 tsk Timjan
1 msk Tomatpuré
2 tsk Vetemjöl

2-3 msk Fond eller ca 2 Köttbuljongtärningar (smaka av)
2 msk färsk finhackad Persilja
Svartpeppar
Olja
Vatten

Ris, potatis eller pasta

1. Börja med att skära köttet i ganska stora tärningar, putsa det från senor och hinnor om det behövs. Skala schalottenlökarna och finhacka två av dem, alternativt skala och hacka de två vanliga gula lökarna. Skala och skiva även morötterna och vitlöken. Skiva eller dela champinjonerna i fjärdedelar. Strimla bacon.

2. Hetta upp en stekpanna och lägg i strimlade bacon, fräs tills de börjar få färg, tillsätt då vitlök och kött. När köttet fått färg, strö över mjöl och tillsätt löken. Låt steka några minuter tills löken är genomskinlig, slå då över vinet och buljong eller fond.

3. Låt detta puttra i ungefär 45-60 minuter innan du tillsätter champinjonerna, skivade morötter, lagerblad, tomatpuré och timjan. Låt puttra i ytterligare en timme, smaka av och rör ganska regelbundet, späd med vatten om det blir för tjockt.

4. Lägg i de eventuella hela schalottenlökarna, och låt koka med i ungefär 20 minuter. Tag ur lagerbladen. Servera sedan grytan överströdd med färsk persilja samt ris, potatis eller pasta samt ett gott bröd.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com