![]() Sitemap |
För 4 personer: ca 750 gram Fransyska, högrev, grytbitar eller
annat nötkött utan ben Ris, potatis eller pasta 1. Börja med att skära köttet i ganska stora tärningar, putsa det från senor och hinnor om det behövs. Skala schalottenlökarna och finhacka två av dem, alternativt skala och hacka de två vanliga gula lökarna. Skala och skiva även morötterna och vitlöken. Skiva eller dela champinjonerna i fjärdedelar. Strimla bacon. 2. Hetta upp en stekpanna och lägg i strimlade
bacon, fräs tills de börjar få färg, tillsätt då
vitlök och kött. När köttet fått färg, strö
över mjöl och tillsätt löken. Låt steka några
minuter tills löken är genomskinlig, slå då över
vinet och buljong eller fond. 4. Lägg i de eventuella hela schalottenlökarna, och låt koka med i ungefär 20 minuter. Tag ur lagerbladen. Servera sedan grytan överströdd med färsk persilja samt ris, potatis eller pasta samt ett gott bröd. |
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |