Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Bahrain

Bahrain var förr i världen en stor handelsstad. Handelsmän från Persien, Arabien, Indien och även från delar av Europa kom till Bahrain, främst för att bedriva handel, men också för att njuta av den goda maten i regionen. Bahrain tog till sig av alla de främmande kulturer som besökte landet. På ön finns många små restauranger t.ex. shawarma delis, där man serverar shawarma, som är ett pitabröd fyllt med t.ex. strimlat kött och grönsaker. Fyllningen varierar dock från land till land i regionen, och man använder både lamm, nöt och kyckling.

Den typiska maten är relativt lik den i övriga mellanöstern, t.ex. mezze -smårätter, och baklavas till efterätt. Huvudrätten består ofta av kött eller fisk med grönsaker och ris, t.ex. makbous, kryddigt lamm med ris, shish tahouk, grillad kyckling på spett med yoghurt, vitlök eller tomatsås, eller sayaduaya, fisk med ris och tomat eller löksås.


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com