Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Azerbaijan

Det azeriska köket kominberar de turkiska och centralasiatiska köken.

Traditionell mat i Azerbaijan inkluderar bröd, pannkakor och tjocka soppor. Plov, en pilaff gjord på ris med kött eller fisk, grönsaker och kryddor. En söt variant innehåller ofta torkade aprikoser och russin, vilka stundtals också används för att smaksätta recept med kött. Vissa sorters Plov använder kyckling och innehåller kastanjer.

Kryddat kött förekommer ofta i det azeriska köket. Grillspett av lamm eller köttfärs är populära, liksom auberginer eller vinblandsdolmar fyllda med köttfärs och ris.

Grönsaker som aubergine och tomat läggs ofta in i lag. Baklavas och halvas äts ofta till efterätt. I Azerbaijan växer frukter som äpplen, körsbär, vindruvor, meloner, hallon, plommon och persikor. Man använder också en hel del yoghurt i matlagningen, liksom kurut, en form av keso.

Man dricker också vanligen sött svart kaffe och mineralvatten

Kaviar från det kaspiska havet finns också, som kommer från fisken stör, som man tycker om att äta både rökt och färsk.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com