![]() Sitemap |
För 4 personer: 1 Fläskfilé ca 500-750 gram 1. Börja med att putsa köttet fritt från
senor och hinnor. Stek det sedan på bägge sidor i smör samt
olja i en het panna. När det fått färg på utsidan. Ta
ur köttet och låt vila. 2. Finhacka vitlöken fint alternativt pressa den, blanda med ca 150 gram smör. Finhacka chilifrukten och tillsätt även den (skrapa bort kärnorna inuti den först så det inte blir för starkt). Tillsätt även färsk hackad rosmarin och blanda runt ordentligt. Sätt ugnen på 225 grader. 3. Skär ett snitt längt med hela filén och tryck i lite mer än hälften av smöret samt tunna skivor av urkärnad aprikos, provsmaka gärna en bit, är det för sura så kan det eventuellt behövas lite honung eller socker på frukten. 4. Smörj eller olja slutligen en ugnsform, lägg i botten skalade och på längden delade morötter, hela färskpotatisar, hel eller klyftad lök, samt färska rosmarinkvistar. På detta lägger du fläskfilén och till sist klickar du ut det överblivna örtsmöret på olika ställen i formen (kan uteslutas för den hälsomedvetne). 5. Ugnsbaka allt i ungefär 30 minuter eller tills potatisen fått fin färg, tag sedan ut allt och lägg upp på serveringsfat, glöm inte att spara skyn från formen. Strö sedan rikligt med persilja över maten. För såsen häller du helt enkelt ner en skvätt vispgrädde i formen när maten tagits ur, rör sedan runt i skyn som blivit samt krossa alla större bitar med en sked eller gaffel och avsluta eventuellt med lite fond eller buljong samt att sila såsen ner i en lämplig skål. Smaklig Måltid!
|
![]() ![]() Mat i olika världsdelar Europa Asien Afrika Sydamerika Nordamerika Oceanien Skandinavien (engelska) Alla våra recept Recept 1 Recept 2 Recept 3 Recept 4 Recept 5 Recept 6 Recept 7 Recept 8 Recept 9 Recept 10 Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com |