Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Apelsinchoklad muffins

För 6 muffins:

0,5 l vetemjöl
3 st ägg
25 g margarin
1 dl mjölk
2,5 dl socker
2 tsk bakpulver
1 dl Hackad Apelsinkrokant-choklad

Glasyr:

1 krm Olja
1,5 msk Vatten
30 g Apelsinkrokant-choklad
1 dl Florsocker


1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt för 12 små, eller 6 stora muffins med lite smör, eller placera ut muffinsformar på en plåt.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Hacka chokladen i små bitar. Blanda i mjölet, bakpulvret och den hackade chokladen i ägg och sockerblandningen.

3. Smält smöret och rör ner i smeten. Fördela smeten i muffinsplåten eller formarna.

4. Grädda mitt i ugnen ca 16 minuter.

5. Smält chokladen, tillsätt siktat florsocker, vatten och olja. Bred glasyren över muffinsen efter att de svalnat. Garnera gärna med lite rivet apelsinskal.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com