
Sitemap
|
Ål i grön sås
Recept på ål i grön sås,
paling in't groen, från Belgien. Fisk.
Receptet kommer från flandern.se
1 kg ål
125 gram smör
125 gram ängssyra
50 gram persilja
100 gram körvel
6 salviablad
6 blad lemon verbena
2 scharlottenlök
2 glas torrt vitt vin
2 äggulor
saften av 1 citron
vatten
salt
peppar
1. Rensa ålen och skär dem i bitar. Stek bitarna med den hackade
scharlottenlöken i smör tills den är gyllenbrun. Tillsätt
finhackad persilja, körvel, lemon verbena, vitt vin och vatten till ålbitarna
är täckta. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda på svag
värme i 15 minuter eller tills ålen är mör.
2. Koka äggulan och citronsaften och tillsätt lite sås från
stekpannan. Rör ner i fisken men försiktigt så den inte går
i sönder.
Servera antingen varm eller kall.
|

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)
Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com
|