Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Aioli


Recept på Aioli, hemlagad majonnäs / mayonaise.

Örtaioli

För 4 personer:

2 ägg-gulor
1 tsk Fransk Senap
2 vitlöksklyftor
ca 2 tsk flingsalt
Oris eller italiensk salladskrydda
Olivolja eller matolja

1. Separera gulan från två ägg (om du är på maränghumör kan du ju spara vitan också).

2. Lägg gulorna i en skål, tillsätt sedan under vispning (förslagsvis med elvisp) olja,
först lite i taget, efter en stund kan man öka mängden tills man har en fin jämn
blandning, när man uppnåt önskad mängd så tillsätt den pressade eller finhackade vitlöken,
en tesked fransk senap, flingsalt och Oris (vilket är en italiensk örtblandning) eller
vanlig italiensk salladskrydda som också fungerar bra. Provsmaka dig sedan fram tills du är
nöjd!

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com