Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Afghanistan

Det afghanska kökets ingredienser återspeglar naturligt nog landets kultur och natur. Det har influerats av rysk, indisk, kinesisk och persisk mat.

Eftersom landet är muslimskt så äter man inte gris, men däremot äts en hel del lamm eller får. Även om stora delar av Afghanistans är täckt av öken och berg, är landet ändå fruktbart och mandlar, nötter, ris, sockerrör, aprikoser och meloner odlas här.

Det afghanska köket är rikt på kryddor, men maten är relativt mild, starka kryddor används inte så särskilt mycket.

Det Afghanska köket har en kryddblandning som heter
char masala vilken oftast består utav kanel, nejlika, spiskummin och kardemumma. Särskilt Kardemumman är populär och är en fast ingrediens i risrätter (Pilau)
grytor (Qorma) och i desserter och té.

Den afghanska nationalrätten heter Qabili pilau och består av bakat brunt ris med lamm och russin.

Andra rätter som finns är Aushak, ravioli fyllda med lök och kryddor, eller burani kadu, mjuk pumpa stekt med vitlök och kardemumma.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com