Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Waterzooi

Recept på waterzooi, från Belgien. Med fisk eller kyckling.
Receptet kommer från flandern.se

1 stor kyckling
2 lök
2 scharlottenlök
3 purjolökar
3 selleriblad
3 morötter
4 persiljerot
60 gram smör
1-1 ½ l kalv-eller kycklingfond (fisk)
4 äggulor
1 dl grädde
saften från 1 citron
1 tsk persilja
salt
vitpeppar

1. Skär grönsakerna i bitar och stek dem i 30 gram smör. Skär kycklinge i 8 mindre bitar och lägg dem ovanpå grönsakerna. Täck med kalv- eller kycklingforn. Krydda med salt och vitpeppar. Lägg lock på, koka upp och låt juda tills kycklingbitarna är möra.

2. Under tiden kycklingen kokar, blanda grädden med äggulorna och rör samman med resterande smör.

3. Ta ur kycklingbitarna från den såsen och lägg dem i en soppterrin.

4. Mosa persiljeroten med äggulan, grädden och smörblandningen. Rör ner en sked kycklingfond sakta och medan du rör hela tiden, på svag värme. Låt den inte stelna. Krydda med citronsaft och den hackade persiljan och häll hela blandningen ovanpå kycklingarna i terrinen.

Servera med kokt potatis eller toast.


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com