Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Wallenbergare


Recept på wallenbergare, biffar med kalvfärs, grädde och äggulor.
Klassisk husmanskost från Sverige.

För 4 personer:

400 gram Köttfärs
1 dl Vispgrädde
4 Äggulor
250 gram ärtor
4 Tomater

Salt & peppar
Smör

1. Vispa äggulorna och blanda tillsammans med grädden och färsen i en mixer. Forma sedan 4-8 biffar.

2. Stek dem tillsammans med smör i en stekpanna. Låt steka på medelvärme ungefär
3 minuter per sida. Om du vill kan du avsluta dem i ugnen om du gör rostad potatis i ungefär 10 minuter.

3. Koka upp vatten i en kastrull, gör ett snitt i varje tomat och koka dem tills skalet börjar lossna,
när det gör det, tag upp dem och skala, lägg sedan ärtorna i vattnet ungefär 1 minut.

4. Servera tillsammans med ärtorna, champinjonsås, de skållade tomaterna och rostad eller kokt potatis.
Traditionellt med potatispuré, ärtor, rårörda lingon samt skirat smör är också mycket gott.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc wallenbergare"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com