Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Vitello Tonnato


Recept på Vitello Tonnato, kött med tonfisksås.
Klassiker med rötterna i Italien.

För 4 personer:

500 g Kalvinnanlår (går att ersätta med fläsk eller kycklingfilé)
2 burkar tonfisk i olja
2 msk kapris
1 ask sardellfiléer
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
2 dl majonnäs

Olivolja
Salt & Peppar

1. Börja med att rensa köttet från eventuella hinnor och senor. Stek sedan i olivolja tills köttet är färdigt (ungefär 5 minuter runt om).

2 . Skiva köttet i tunna skivor, blanda sedan tonfisken, kaprisen, sardellerna, vitlök, vin och majonnäsen i en matberedare eller en skål, mixa sedan med vanlig eller stavmixer till en slät sås. Lägg sedan upp köttet på ett fat och täck med såsen, strö gärna över lite extra kapris.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com