Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Vegetarisk lasagne


Recept på Vegetarisk Lasagne, grönsakslasagne, fullkornslasagne.

För 4 personer:

100 gram Rotselleri
3-4 medelstora Morötter
1 Palsternacka
2 gula Lökar
2-3 Vitlöksklyftor
2 msk Tomatpuré
1 burk Krossade tomater
3 dl Riven ost, lagrad präst är nyttigt, cheddar fetare men gott

Lasagneplattor

Oregano
Salt & peppar
Olivolja

Ev. 2-3 tärningar Grönsaksbuljong

1. Riv alla rotfrukter grovt. Hacka den gula och vita löken.

2. Fräs löken tillsammans med en matsked olivolja i en stekgryta. När löken börjar
bli glansig, tillsätt rotfrukterna.

3. När du känner doften av rotfrukterna och de börjar bli varma, tillsätt de krossade
tomaterna och lika mycket vatten. Tillsätt även tomatpurén och salt eller buljong.
Peppra försiktigt.

4. Låt allt puttra på svag värme, under tiden så tillverkar du bechamelsås. (kan uteslutas
för en smalare rätt)

5. Varva lasagneplattor (fullkornslasagne om du vill ha nyttigare) tillsammans med grönsakerna
och den eventuella bechamelsåsen. Toppa med den rivna osten och låt stå i ugn ungefär 45 minuter
i 200 grader.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc vegetarisklasagne"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com