Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Västerbottenpaj


Recept på västerbottenpaj. Paj med västerbottenost
passar utmärkt till kräftskiva, buffé eller som god middag.

För 4 personer:

3 dl Vetemjöl
125 gram Smör
1 msk Vatten

3 Ägg
2,5 - 3 dl Creme fraiche
200 gram riven Västerbottenost
1 gul Lök
1/2 tsk Salt
1 kryddmått Vitpeppar

1. Mät upp mjölet. Skär kylskåpskallt smör i små bitar och blanda med mjölet. Tillsätt vatten och arbeta med fingrarna samman degen utan att överarbeta den. Låt den vila minst 30 minuter övertäckt i kylskåpet.

2. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Förgrädda 10-15 minuter i 200 grader, eller tills den fått lite färg.

3. Finhacka löken. Vispa äggen till skum och blanda med creme fraiche. Tillsätt den rivna osten, löken, salt och peppar. Fyll pajskalet med ostblandningen och sätt in i ugnen. Grädda pajen gyllenbrun i ungefär 25 minuter. Servera med sallad och bröd, eller som t.ex. bufférätt, till kräftorna eller på studentskivan.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com