Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

recept på pannkakor, klassisk husmanskost


Recept på pannkakor eller tunnpannkakor. Populär klassiker
här i Sverige, smeten kan även användas till plättar.

För 4 personer:

ca 1 liter Mjölk
4 dl Vetemjöl
75 gram Smält Smör
5 Ägg
1 tsk Salt

1. Blanda mjölet och saltet, vispa sedan ner hälften av mjölken till en jämn smet utan klumpar. Vispa sedan i äggen och resten av mjölken.
Låt smeten vila i kylskåp ungefär 30 minuter.

2. Smält smör i en stekpanna eller plättlagg på ganska hög värme, smöret skall fräsa men inte bli brynt. Stek pannkakorna knapriga på bägge sidor.

Servera med förslagsvis jordgubbs eller hallonssylt samt vispad grädde, eller varför inte en matigare variant med t.ex. köttfärs och svamp, eller kanske rödlök, kaviar och gräddfil.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com