Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Trifle


Recept på Trifle, dessert / Efterrätt inspirerad av storbritannien och England.

Sockerkakan:

2 Ägg
2 dl Strösocker
2 3/4 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
50 gram smält Smör
1 dl Mjölk (i nödfall vatten)
2 tsk Vaniljsocker
1/2 pressad Citron

Övrigt:

2 dl Vaniljvisp
250 gram frysta Björnbär
Hallonsylt
Mandelflarn

Ev. Bacardi och 1/2 Citron

1. Blanda socker och ägg, vispa sedan poröst. Ta fram de frysta björnbären.

2. Smält smöret och tillsätt i ägg och sockerblandningen. Tillsätt även mjöl och bakpulver. Vispa ordentligt.

3. Häll i mjölken och bröa en sockerkaksform, grädda på 175 grader i ungefär 40 minuter.

4. Blanda bacardi, gärna med citronsmak tillsammans med en halv pressad citron.

5. Skär sockerkakan i skivor och lägg på botten av en skål, bred över vaniljvisp och hallonsylt samt strö över björnbär. Lägg på ytterliggare ett lager med sockerkaka och fortsätt på samma vis tills sockerkakan är slut. Rosta mandelflarnen i en stekpanna och avsluta med dem samt bacardiblandningen över triflen.

Låt gärna stå kallt i några timmar innan servering.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com