Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Tonkatsu recept, japanskt panerat fläskkött
Recept på tonkatsu, panerat fläskkött från Japan.
Kan serveras som katsudon med ris och ägg.


För 4 personer:

4 benfria Fläskkotletter

Ströbröd (gärna panko)
1 Ägg

Mjöl
Olja

Tillbehör:

Riven vitkål
Ris
Tonkatsusås (kan ersättas med t.ex. hpsås)
Citronklyftor

1. Putsa köttet om det behövs, panera sedan först i mjöl, sedan i ägget och sist i panko så att kotletterna blir helt täckta.

2. Hetta upp oljan och stek eller fritera schnitzlarna tills de är gyllenbruna.

Servera med tillbehören. En variant är att äta tonkatsu mellan två bröd, kanske med lite wasabimajonnäs och grönsaker, detta blir en katsu-sando.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com