Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Chicken Tikka Masala


Recept på chicken tikka masala, indisk kycklingrätt från Indien.

För 4 personer:

3-4 Kycklingfiléer
1 msk Senapsfrön
2-3 msk Tikka Masala blandning
2-3 Hönsbuljongtärningar
1 Rödlök
½ finhackad grön Chili
3 dl Matlagningsyoghurt

Matolja
Basmatiris
Naan eller Chapatis
Raita

1. Börja med att blanda 2 msk yoghurt tillsammans med ungefär en msk tikka masala.
Späd eventuellt med lite vatten om det blir för tjockt, lägg tillsammans med strimlad kycklingfilé i en plastpåse i kylen.

2. När kycklingen marinerat minst någon timme (gärna mycket längre) så börja med att finhacka löken och chilin.

3. Stek det finhackade i oljan tillsammans med senapsfröna, låt det inte blir för varmt, för då börjar de "poppa". Om det inträffar, ta av stekpannan från värmen en liten stund.

4. Lägg i den marinerade kycklingen, låt steka med tills den fått lite färg, tillsätt sedan resten av youghurten, buljongen samt tikka masalan, låt först koka ihop,
vrid sedan ner värmen så den är ytterst svag och låt stå och dra ihop sig (anledningen till den obefintliga värmen är för att inte kycklingen skall bli seg),

5. Koka riset, och förbered de övriga tillbehören, servera sedan, gärna tillsammans med mango lassi!

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com