Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

thaigryta


Recept på thailändsk gryta med gröncurry. Ursprung från Thailand. Geang Keowan.

För 4 personer:

1 knippe Broccoli
2 Morötter
2-3 Kycklingfiléer
225 gram Minimajs
1 gul Lök
2 Vitlöksklyftor
½ Lime
1 burk Kokosmjölk
2-3 Kycklingbuljongtärningar
1 Chilifrukt
1 röd Paprika
2-3 matskedar grön currypasta

4 dl Jasminris
Olja

1. Dela broccolin i små buketter. Strimla morötterna, kycklingen och paprikan.
Finhacka den gula löken, vitlöken och chilin (som du även bör skrapa kärnorna ur då de är väldigt starka).

2. Fräs grönsakerna och kycklingen i antingen en stekpanna eller wok tillsammans med olja.
När kycklingen och grönsakerna fått lite färg, slå över kokosmjölken.

3. Låt puttra någon minut, tillsätt sedan lite vatten, kycklingbuljong och currypasta. Pressa över den halva limefrukten. Låt puttra ca 5 minuter.

4. Koka riset, servera tillsammans med woken och t.ex. ett glas juice eller en öl.

För inköpslista i mobilen, sms:a 72550: "foodetc thai"

Kostnad 5 kr plus ev. trafikavgift


 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com