Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Chicken tetrazzini


Recept på Chicken Tetrazzini, Kyckling Tetrazzini, pasta-gratäng inspirerad av Italien och Usa.

För 4 personer:

3-4 Kycklingfiléer
3 dl Matlagningsgrädde (vispgrädde är gott men fetare)
2 Vitlöksklyftor
1 gul Lök
1/2 dl Vin
ca 200 gram Champinjoner (8-10 stycken)
125 gram riven Mozzarella
1 dl riven Parmesan

Paprikapulver
Olivolja
Spaghetti

1. Börja med att tärna kycklingfiléerna i mindre kuber, skala samt finhacka även den gula och vita löken.

2. Dela champinjonerna i skivor alternativt fjärdedelar beroende på hur stora de är. Sätt igång spaghetti-koket och sätt ugnen på 200 'C.

3. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i löken. När både vit och gul lök fått färg så tillsätt svampen, när även den börjar få yta så
lägg i kycklingköttet, låt allt fräsa några minuter och slå sedan över grädden och vinet. Salta och peppra efter smak, strö även över paprikapulvret.

4. När såsen tjocknat en aning så häll den i en form, vänd ner den nykokta spaghettin, toppa med riven mozzarella och parmesan.

5. Gratinera i ugnen tills osten börjar bli gyllenbrun och såsen är bubblig, ungefär 15-20 minuter. Servera gärna med ett glas vin och ett gott bröd.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com