Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Tartiflette recept, fransk potatisgratäng med ost och bacon


Recept på tartiflette, en potatisgratäng med sitt ursprung i
Frankrike och dess alper.

För 4 personer:

8 Potatisar
1 paket Bacon
1 Gul Lök
ca 250 gram Reblochonost
ca 3 dl Creme fraiche (34 %)
1 dl Vitt Vin

Salt & Peppar
Olja

1. Skala, halva och skiva löken och potatisen. Strimla baconen.

2. Fräs först bacon i en stekpanna tills de fått färg men inte blivit knapriga. Tillsätt då de halva lökringarna och låt mjukna.

3. Täck botten på en oljad form med potatisskivor, lägg sedan på bacon och lökblandningen, sedan ett lager till av potatisen och sedan ytterligare ett med bacon och lök. Upprepa tills det tar slut.

4. Häll över vinet och bred sedan ut creme fraichen över gratängen, toppa med reblochonosten i långa skivor. Gratinera på 200-225 grader i ungefär en timme.

Servera med ett glas vin och en god sallad.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com