Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Tarte tatin


Recept på Tarte tatin, fransk äppelpaj med valnötter eller mandlar.

För 4 personer:

200 gram Socker
3 msk Vatten
6 Äpplen
1 tsk Vaniljsocker
1 msk Smör
200 gram Smördeg
Mandlar

1. Börja med att skala och skiva äpplena. Blanda 100 gram av sockret med vaniljsockret och strö över äpplena.

2. Gör en karamell av 100 gram socker samt vattnet. Rör tills smeten är gyllenbrun och blanda tillsist ner smöret.

3. Lägg äpplena i en pajform och täck med karamellsåsen. Kavla sedan ut smördegen och lägg som ett lock över pajen.

4. Sätt ugnen på 225 grader och grädda i ungefär 30 minuter. Servera med en fin vaniljglass och rostade mandlar.


Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com