Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Tagine


Recept på tagine, tajine. Köttgryta med sitt ursprung
i Marocko, Afrika. Vanligt förekommande även i Algeriet, Libyen och Tunisien.

För 4 personer:

ca 500 gram Kött, lamm eller nöt går bra (utan ben)
1 burk krossade Tomater
1 stor gul Lök
ca 2 Kycklingbuljongtärningar
1 msk Spiskummin
1 tsk Kanel
ca 1 tsk Cayennepeppar
1 tsk Koriander
ca 1/2 pressad Citron (smaka av!)
2 Morötter
1 Vitlöksklyfta

Olja
50 gram torkade Aprikoser
Salt & Peppar

Tillbehör:

Ris
Khubz
Yoghurt

1. Finhacka gul och vit lök. Tärna moroten fint. Putsa köttet om det behövs och skär sedan i tärningar.

2. Fräs köttet i oljan, när det börjar få färg så sänk värmen och tillsätt löksorterna och morotstärningarna. Låt mjukna och slå sedan över tomatkrossen.

3. Låt grytan koka upp och krydda med cayenne, kanel, spiskummin, koriander, citron, buljong samt aprikoserna. Sänk värmen och låt puttra på låg värme i 1-2 timmar, späd med vatten om det blir för tjockt. Smaka av och tillsätt det som saknas. Koka ris.

4. Servera grytan med riset, yoghurt och gärna bröd t.ex. khubz.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com