Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Portions svamp och spenatlasagne

Recept på svamp och spenatlasagne. Vegetarisk Lasagne med champinjoner och spenat. Pasta.

För 4 personer:

12 Lasagneplattor (gör gärna av egen pastadeg)
400-500 gram Champinjoner
ca 150 gram Spenat
1 burk lätt Creme Fraiche 15% (ca 2.5 dl - vispgrädde går i nödfall)
ca 250 gram Mozzarella
50 gram Parmesan
1-2 gula Lökar
2 Vitlöksklyftor
1/2 dl Matlagningsvin (hellst vitt)
ca 1 msk Timjan
1-2 Hönsbuljongtärningar
1 gul Paprika
1 röd Paprika

Olivolja
Salt & Peppar

1. Skiva svampen i relativt stora skivor samt finhacka gul och vit lök. Riv även mozzarellan och parmesanosten. Sätt ugnen på maxvärme.

2. Stek löken och vitlöken i olivolja på medelvärme några minuter, när den blivit mjuk så tillsätt svampen och fräs tills den fått lite färg. Tillsätt sedan vinet och låt koka in, vänd sedan även ner creme fraichen och smaksätt med timjan och 1-2 buljongtärningar samt svartpeppar. Låt allt koka ihop några minuter innan du stänger av värmen. Avsluta med att vända i spenaten.

3. Rosta paprikorna, när de är färdiga så skala och strimla dem ganska fint.

4. Koka pastaplattorna några minuter så de blir mjuka. Smörj sedan en form och lägg en pastaplatta underst. Lägg sedan på svampröran samt paprika efter smak.
Lägg på ytterliggare en platta ovanpå den förra och lägg svampröra och paprika på den med, lägg även på mozzarella. Sedan lägger du på den sista pastaplattan samt svamp och eventuellt paprika, täck sedan med rejält av parmesanen. Upprepa proceduren tills du har 4 stycken portionslasagner (se till så de inte sitter ihop)

5. Stoppa in lasagnerna i ugnen och grädda 6-10 minuter på 275 grader tills osten blivit bubblig. Servera med förslagsvis en tomat och löksallad.

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com