Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Fylld Kycklingfilé med svamprisotto


Recept på fylld kycklingfilé med svamp-risotto. Filé av kyckling fylld
med mozzarella, parmaskinka och basilika. Med inspiration av Italien och Medelhavet.

För 4 personer:

4-5 dl Arborio eller avorio-ris
1 gul Lök
1 Vitlöksklyfta
ca 16 små Champinjoner
3 dl riven Parmesan
1 dl Vitt vin (kan uteslutas)
ca 3 svamp eller hönsbuljongtärningar (smaka av så det inte blir för svagt)
ca 1.3 liter Vatten

Olivolja
Salt & Peppar

Fylld Kycklingfilé

1. Börja med att skala samt finhacka gul och vit lök. Dela svampen i fjärdedelar.

2. Koka upp vattnet, när det börjar bli varmt, tillsätt buljongen, smaka av så den är tillräckligt stark.

3. Hetta upp en kastrull, fräs först löken och svampen i olivolja tills det börjar ta färg, tillsätt då riset och låt steka med under omrörning någon minut.
Tillsätt sedan vinet.

4. När vinet kokat in i riset, skruva ner värmen en aning och börja tillsätt en skvätt av buljongen, låt koka in i riset och tillsätt sedan lika mycket till, tänk på att hela tiden röra om. Fortsätt proceduren tills buljongen är slut och risotton är färdig, den skall vara krämig (återigen provsmaka!).

5. Avslutningsvis, vänd ner den rivna parmesanen i risotton, spara eventuellt lite att garnera med, servera tillsammans med den fyllda kycklingen, ett gott bröd och gärna ett glas vin. Några droppar balsamicovinäger kan även göra sig bra till.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com