Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Recept på svamprisotto, risotto med svamp


Recept på svamprisotto, risotto med knaperstekt svamp och chili
vegetariskt lättlagat svamprecept.


För 4 personer:

ca 300 gram blandad fint delad svamp, exempelvis champinjoner eller kantareller
1 finhackad Röd Chili (kan uteslutas)
Risotto

Smör & Olivolja
Salt & Peppar

1. Börja tillaga grundrisotton, när det är ungefär 10 minuter kvar så lägg svampen i en torr panna och låt allt vatten steka ur, tillsätt då smör och knaperstek svampen, när svampen börjar bli färdig så sänk värmen och låt finhackad chili steka med.

2. Toppa risotton med parmesanost och den knaperstekta svampen, svampströsslet, samt några droppar av en god olivolja.

Passar utmärkt som en vegetarisk rätt men även med exempelvis grillat eller stekt kött.

Bookmark and Share
Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com