Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Lasagne med lufttorkad skinka och svamp


Recept på lasagne med lufttorkad skinka och portabella-svamp.
Pasta-recept med inspiration av Italien och medelhavet.

För 4 personer:

ca 10-12 lasagneplattor
4-5 portabella svampar
ca 10 skivor Parma eller Serrano skinka

Bechamelsåsen:

1 msk Mjöl
2 tsk Smör
2 msk Rödvin
2,5 dl Grädde
1 dl Parmesan
Salt efter smak alt buljong, ca 1 tärning

Tomatsåsen:

1 gul Lök
2 Vitlöksklyftor
4 färska tärnade Tomater
1 msk Oregano

Olivolja
riven Parmesan (till topping)
Salt & Peppar

1. Börja med att strimla skinkan, skär sedan svampen i rejäla bitar. hetta upp en stekpanna och fräs svampen mjuk. Tag ur svampen och tillsätt lite olivolja. Fräs den gula och den vita löken genomskinlig, tillsätt sedan tomaterna och någon deciliter vatten. Smaksätt med oregano, salt och peppar. Låt puttra på svag - medelvärme.

2. Smält 2 tsk smör i en kastrull, rör i mjölet tills det börjar klumpa sig. Tillsätt grädden och rör ut mjölblandningen ordentligt, tillsätt under vispning vinet, buljongen och tillsist parmesanen. Låt tjockna och tag sedan av värmen. Sätt ugnen på 200 grader.

3. Lägg lasagneplattor underst i en form, lägg på skinkan och svampen, toppa med en omgång av både tomat och bechamelsåsen. Upprepa samma procedur tills alla plattorna är slut. Toppa lasagnen med parmesanosten och låt stå i ugnen ungefär 30-35 minuter. Servera med tomat och löksallad.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com