Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Sushi


Recept på sushi, rå fisk från Japan.

För 4 personer:

1 liter Sushiris
1 liter Vatten

1 dl Risvinäger
1 msk Salt
1 msk Socker

8 Jumboräkor (med skalet på men stjärten kvar)
1 paket Nori (sjögräsplattor)
8 skivor Rökt eller gravad lax i tunna skivor
1 Avocado

Wasabi
inlagd Ingefära
Japansk Soya

1. Riset ska vara nykokt och ljummet när du börjar med sushin, då går det lättare att forma.

2. Skölj riset under rinnande kallt vatten, lägg det i en kastrull, häll på vattnet och koka upp. Sänk värmen och låt riset sjuda på svag värme under lock tills det absorberat det mesta av vattnet. Ställ av kastrullen och låt riset stå och dra sig ungefär 1 timme. Häll sedan upp riset i en skål. Blanda vinägern med salt och socker och rör
tills det har lösts upp.

3. Blanda det i riset och arbeta in det flera minuter med en träslev.

4. Lägg riset samt antingen räkor, eller lax och avocado på ett noriark och rulla, gärna med hjälp av en "sushimatta" ihop till en rulle, skär sedan portionsbitar av rullen.

5. Servera tillsammans med ingefära, wasabi samt japansk soyasås. Vilka du dippar sushibitarna i.

Itadakimasu!

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com