Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Steak and mushroom pie


Recet på steak and mushroom pie. En variant på steakpie.
Köttpaj, klassisk pubmat med sina anor i England och Storbritannien.

För 4 personer:

ca 750 gram Rostbiff, högrev, grytbitar eller annat nötkött utan ben
2 gula Lökar
1 Selleristjälk
1 msk Worcestersås
1 Vitlöksklyfta
2 Morötter
ca 30 cl Rödvin
150 gram Champinjoner
1 paket Bacon
5 Lagerblad
1/2 tsk Timjan
1 msk Tomatpuré
2 tsk Vetemjöl
2-3 msk Fond eller motsvarande mängd buljong

1 paket Smördeg, ca 4 plattor
1 Ägg

1. Skala och hacka både löken, sellerin och morötterna fint, skiva eller kvarta champinjonerna och putsa samt skiva köttet i tärningar.

2. Fräs baconet, när det börjar få färg tillsätt nötköttet, låt brynas innan du även tillsätter lök, svamp, vitlök, morot och selleri, vilket skall bli mjukt.
Slå vinet och buljongen över grytan och pudra lite mjöl, tillsätt tomatpuré, timjan, worcestersås och lagerbladen, rör ut mjölet och låt sedan koka på medelvärme ca 60 minuter.

3. Kavla ut smördegen och täck botten samt kanter på en form, lägg i köttgrytan och lägg över resterande deg som ett lock. Pensla med ägg och grädda i ugn på 200 grader ca 20-25 minuter eller tills ytan är gyllenbrun.

Kan för den som vill ha det autentiskt serveras med potatismos och gravy, skysås, eller pommes frites. En pint öl till gör inte saken sämre.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com