Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Spenatsoppa


Recept på spenatsoppa. Klassisk soppa från Sverige
serverad med en ägghalva.

För 4 personer:

ca 250 gram fryst Spenat
ca 2 msk Vetemjöl
1 gul Lök
ca 1 liter Vatten
2 Buljongtärningar
1 dl Mjölk
1-2 krm riven Muskot
2-4 ägg, beroende på hur mycket ägg man vill ha helt enkelt

Smör
Salt & Peppar

1.Låt spenaten tina, grovhacka den sedan. Skala och finhacka löken. Fräs spenaten och löken i smör tills de mjuknar.

2. Strö över mjölet och tillsätt vatten. Lägg i buljongen och låt soppan koka ungefär 10 minuter.

3. Tillsätt mjölken i soppan, smaka av med salt, peppar och muskoten. Hårdkoka äggen och dela dem sedan i halvor vilka du lägger i soppan innan servering. Servera med ett glas mjölk och ett gott bröd.

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com