Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

recept på spenatlasagne, gott pastarecept.


Recept på spenatlasagne, spenat och fetalasagne. Vegetarisk pastarätt
med vissa inslag av Grekland och Italien.

För 4 personer:

2 färska Tomater
ca 12-15 lasagneplattor
ca 8 dl Mjölk
4-5 msk Vetemjöl
1 Gul Lök
100-200 gram Fetaost
4 dl riven Ost
ca 5 dl färsk Spenat
1 Vitlöksklyfta

Oregano
Smör
Olivolja
Ev. Muskot

1. Finhacka den gula och den vita löken. Skiva tomtaterna. Fräs upp olivolja i en stekpanna och stek hälften av den gula löken och all vitlök tills den mjuknat, tillsätt då ungefär 4 dl av spenaten och låt även den mjukna något, ungefär en minut, ställ åt sidan. Skär feta eller fårosten i ganska tunna skivor.

2. Smält smör i en kastrull, när det börjar bubbla, tillsätt mjölet i omgångar och rör runt, tillsätt sedan mjölken i omgångar medans du konstant vispar tills såsen tjockat, avsluta med att tillsätta 2 dl av den rivna osten, 1 dl finhackad Spenat och möjligen liten riven muskot, smaka av med salt och peppar.

3. Sätt ugnen på 225 grader, olja en form och placera 4-5 pastaplattor på botten, täck med tomatskivor som du beströr med oregano, fyll på med spenat och lökblandningen samt oststavar, häll över sås. Upprepa detta till så många lager du önskar, toppa slutligen lasagnen med resten av den rivna osten samt ytterligare oregano. Grädda ungefär 30 minuter tills osten är gyllenbrun.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com