Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Spätzle
Recept på spätzle-gratäng, spätzle är ett sorts pasta med sitt ursprung i främst Tyskland och Österrike
men förekommer även i t.ex. Schweiz. För käsespätzle uteslut bacon.


För 4 personer:

2,5 dl Vispgrädde
1 gul Lök
1 Vitlöksklyfta
4 dl riven Ost (gärna gouda, eller annan mildare ost)
1 paket Bacon

Smör
Salt & Peppar

1. Koka spätzlen enligt anvisningarna på förpackningen. Stek baconen nästan knapriga i en stekpanna. Stek även med finhackad gul och vit lök tills den mjuknar något. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda sedan i en ugnsform; spätzle, bacon och lök, grädde samt hälften av osten. Salta och peppra (tänk på att baconen är salta). Toppa med andra halvan av osten.

3. Grädda gratängen i ugnen tills osten börjar få fin färg, toppa med gräslök och rostad lök. Avnjuts förslagsvis med en weissbier.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com