Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Sparrispasta recept, lyxig pasta med sparris, grädde och parmesan


Recept på sparrispasta, pasta i en krämig sparrissås
toppad med parmesan. Lyxig pastarätt att servera till både fest och vardag.

För 4 personer:

1-2 knippen Sparris
5 dl Visp eller matlagningsgrädde
1 dl Vitt vin
2 Schalottenlökar
1 Vitlöksklyfta

Tagliatelle
Salt & Peppar
Parmesan
Smör

1. Börja med att skära bort den oätliga delen av sparrisen, skär sedan av topparna och spara dessa. Tärna den ätliga delen av sparrisstjälkarna och lägg även undan dessa. Koka upp pastavatten.

2. Skala och finhacka schalottenlöken samt vitlöksklyftan, värm upp smör i en gryta och fräs löksorterna mjuka, tillsätt sedan sparrisstjälkarna som du tidigare finhackade och låt steka med någon halvminut.

3. Slå över vinet och låt koka in en aning, tillsätt sedan även grädden och låt puttra ihop några ytterligare minuter. Stavmixa sedan såsen tills den är helt slät. Salta och peppra och låt puttra på svag värme.

4. Lägg i pastan i pastavattnet, 2-3 minuter innan pastan är klar så lägger du i sparristopparna och låter dessa koka klart tillsammans med pastan. Häll sedan av vattnet men tillsätt först några matskedar av kokvattnet ner i sparrissåsen, blanda sedan ihop såsen med pastan och sparristopparna direkt i såsgrytan.

Servera toppat med färsk riven eller hyvlad parmesan samt ett glas gott vin.

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com