Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Sparriscarbonara recept, klassisk carbonara med sparris
Recept på sparriscarbonara. En variant på klassikern pasta carbonara
serverad med färsk nykokt sparris. Mycket god kombination. Inspiration Italien.


För 4 personer:

2 Ägg
1 dl matlagnings eller vispgrädde
1 Paket Bacon
1-2 Vitlöksklyftor
1 schalottenlök
1 knippe Sparris
ca 1 dl Parmesan

Spaghetti
Olivolja
Salt&Peppar

1. Börja med att starta pastakoket. När 5 minuter återstår av pastakoket så lägg i sparristopparna, (bryt dem och släng den del av roten som släpper när du böjer sparrisen).

2. Skiva baconen i strimlor om ca 1 cm och stek dem i en matsked olivolja, lägg även i en eller två
vitlöksklyftor som du skalat och mosat till lite grann, samt även den finhackade schalottenlöken.

3. När vitlöken fått färg så ta ut den och kasta, den ska bara ge smak åt oljan. När baconen börjar se färdiga ut så stäng av värmen.

4. När Spaghettin är klar så häll ner baconenfräset inklusive stekfettet i kastrullen.

5. Blanda grädden, ett ägg per 2 personer som skall äta, och till sist en rejäl näve parmesan i en skål eller liknande och rör ihop.

6. Häll blandningen över den varma spaghettin och salta samt peppra rikligt. Rör sedan om allt tills du fått en krämigt god carbonara!

Toppa med ytterligare riven parmesan samt sparrisen, och eventuellt en extra äggula per portion.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com