Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Smördegsinbakad kyckling med het pasta


Recept på smördegsinbakad kyckling med het pasta.
Kyckling och smördeg tillsammans med kryddstark spaghetti.

För 4 personer:

3-4 Kycklingfiléer
ca 200 gram Smördeg

3 dl färsk Basilika
3 dl färsk Persilja
4-5 Vitlöksklyftor

Pecorino eller Parmesanost
Olivolja
Salt & Peppar
Smör

Spaghetti eller annan pasta
250 gram Broccoli
2 Tomater

1. Börja med att bryna kycklingfiléerna i smör. När de blivit gyllenbruna runt om så salta och peppra.

2. Kavla ut den tinade smördegen på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt.

3. Finhacka 3 dl basilika och 2 dl Persilja samt 2 vitlöksklyftor. Blanda i en kopp eller skål
tillsammans med en nypa riven parmesan eller pecorino, olivolja samt salt och peppar.

4. Klicka ut blandningen på smördegen och lägg kycklingen ovanpå, är filéerna för stora så skär dem i mindre bitar.

5. Rulla ihop smördegen till en rulle och pensla ytan med ett uppvispat ägg, kör sedan i ugnen ungefär 35 minuter på 225 grader.

6. Blanda 2-3 finhackade vitlöksklyftor, 5 msk olivolja och 1 dl persilja. Häll i en panna och stek sedan broccoli och tärnat urkärnat tomatkött i oljan.

7. Blanda med spaghetti och riv över parmesan eller pecorino, servera med den smördegsinbakade kycklingen och något gott att dricka.

 

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com