Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Sjötunga på Oostendesätt

Recept på sjötunga på oostende sätt, Zeetong Oostendewijze – Sole Ostendaise, från Belgien. Fisk.
Receptet kommer från flandern.se


Sjötunga på Oostende sätt
(Zeetong Oostendewijze – Sole Ostendaise)

2 små sjötungsfileér
2 citroner
20 kokta musslor
200 gram skalade räkor
1 glas törrt vitt vin
60 gram smör
70 gram vetemjöl
2 äggulor
timjan
lagerblad
salt
peppar

1. Lägg de rensade sjötungorna i en smord, eldfast form. Strö lagerblad och timjan på. Täck med vitt vin och saften från 1½ citron. Lägg över folie och koka i ugnen på 220 C° i 20-30 minuter.

2. Under tiden fisken kokar i ugnen, smält smöret i pannan och tillsätt vetemjöl. Koka vid låg värme i 5-6 minuter. Tag ut fisken och kontrollera att de är genomstekta. Lägg över på ett fat och håll den varm.

3. Blanda smör och mjöl. Tillsätt vätskan från fisken i blandningen genom att vispa hela tiden, och koka upp försiktigt. Dra i från blandningen från värmen och rör ner äggulan. Tillsätt musslorna och de skalade räkorna. Om det behövs, tillsätt citronsaft. Värm upp musslorna och räkorna utan att koka.

4. Häll såsen över fisken och servera med kokt potatis.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com