Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Shish kebab
Recept på shish kebab, kabab. Grillspett, köttfärsspett.
Kebabspett med sitt ursprung i Turkiet, Syrien och Libanon i Mellanöstern.


För 4 personer:

ca 500 gram Köttfärs
1 gul Lök
2 Vitlöksklyftor
1-2 msk Spiskummin
2 tsk Mynta
2 dl färsk finhackad Persilja
1 Ägg
1/2 tsk Kanel
2 tsk Cayennepeppar

Yoghurtsås
1 finhackad Vitlöksklyfta
1 dl färsk finhackad Dill (kan uteslutas)

Salt
Grillspett
Khubz
Sallad
Tomat
Rå lök

1. Finhacka eller riv gul och vit lök. Blanda tillsammans med färsen och tillsätt även kryddorna samt ägget. Salta rejält.

2. Blanda yoghurten med vitlöksklyftan och dillen, salta och smaka av.

3. Tryck fast köttfärsblandningen på grillspetten, blöt gärna händerna så du arbetar smidigare, de skall bli avlånga och ganska smala. När de är klara så ställ in dem i kylen en stund så köttet sätter sig på spetten.

4. Grilla antingen på utomhusgrill eller i grillstekpanna, servera förslagsvis inslagna i bröden med alla tillbehör och toppade med yoghurtsåsen. Men det går givetvis även bra med t.ex. ris.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com