Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Shepherd's Pie


Recept på shepherds pie eller cottage pie beroende på om du använder lammfärs eller nötfärs.
Även känt som fåraherdens paj eller Shepherdspie. Klassiskt recept på köttfärspaj från Storbritannien / England.

För 4 personer:

ca 750 gram Lamm (shepherds pie) eller Nötfärs (cottage pie)
1 gul Lök
1 Vitlöksklyfta
ca 3 Tomater eller en halv burk krossade
½ dl Grädde
Frysta ärtor (köp blandat med majs eller andra grönsaker om det önskas)
2 dl riven Ost, gärna cheddar
1-2 Kött eller hönsbuljongtärningar

Potatismos
Olja för stekning
Salt & Peppar
Worcestersås

1. Börja med att finhacka den gula och vita löken, grovhacka även de färska tomaterna om du inte använder krossade.

2. Hetta upp oljan i en panna, stek sedan vit och gul lök tills den blivit genomskinlig, tillsätt då köttfärsen och tillaga tills den fått färg.

3. Tillsätt tomaterna i stekpannan och eventuellt en liten skvätt vatten, låt allt koka ihop och smaksätt med buljong, peppar och eventuellt någon tesked worcestersås, smaka av och tillsätt även grädden. Medans såsen puttrar så tillverka potatismoset enligt anvisningarna på receptlänken ovan. Tina de frysta grönsakerna.

4. Olja en form, och häll köttfärsblandningen på botten, på köttfärsen lägger du ut ett lager av de tinade ärtorna. Överst lägg ut moset och toppa sedan med den rivna osten, sätt sedan in i ugnen på 225 grader tills osten blivit gyllenbrun, ungefär 15-20 minuter.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com