Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Satay


Recept på Satay, sate, saté. Kycklingspett med inspiration av
thailand, indonesien malaysia och asien.

För 4 personer:

3-4 kycklingfiléer
ca 1,5 dl krossade Tomater
ca 3 dl Jordnötter
1/2 finhackad chilifrukt
3-4 msk Grädde
2 Vitlöksklyftor
1 tsk riven Ingefära

Salt & Peppar
Olja
Träspett

1. Börja med att skära kycklingfiléerna i kuber, lägg dem i en skål och häll över lite olja, 1 finhackad vitlöksklyfta och 1/2 tsk riven ingefära, alt några matskedar sweet chili sås. Blötlägg sedan träspetten i en skål vatten i minst 10 minuter.

2. Finhacka jordnötterna eller kör dem i matberedare. Fräs en vitlöksklyfta med lite olja i en kastrull, när den blivit mjuk så tillsätt 1/2 tsk ingefära samt den finhackade chilifrukten. Låt fräsa någon minut utan att det i kastrullen får färg. Tillsätt sedan jordnötter och tomatkrossen.

3. Låt puttra ihop, tillsätt slutligen grädden samt salt och peppar, rör om och provsmaka!

4. Trä upp kycklingen på spetten och tillaga på grill, i ugn eller i grillpanna. Grilla tills kycklingen fått fin färg på båda sidor och köttsaften är klar.
Servera spetten med jordnötssåsen, jasminris och förslagsvis en Singha (nr 1452 på systembolaget).

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com