Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Samosas


Samosas, samosa, sambusa, vanligt i Indien, Pakistan, Nepal och Bangladesh.
Varianter som chamuças är populärt i delar av Afrika och Portugal.
I Sydafrika heter det samoosa. Samsa är en ytterligare variant med sitt ursprung i Kazakstan och Uzbekistan.

För 4 personer:

500 gram Köttfärs
1 grön Chilifrukt
1 tsk finhackad Ingefära
1 Gul Lök
2 Vitlöksklyftor
1 msk Koriander
1 msk Gurkmeja
1 msk Mynta

Salt
500 gram Smördeg
Vatten att pensla med
Olja till fritering

1. Börja med att skala och hacka löksorterna, finhacka även chilin. Fräs köttfärsen i någon matsked olja, när den börjar bli färdig så tillsätt lök, vitllök, chili och ingefära. När även dessa mjuknat så strö över kryddor samt salt, smaka av, det ska vara kryddigt.

2. Skär smördegen i relativt små fyrkanter, lägg några teskedar av köttfärsblandningen i mitten, pensla kanterna med vatten och vik ihop till trekanter. Hetta sedan upp olja i en stekpanna och stek eller fritera på båda sidor tills de är gyllenbruna. Servera med t.ex. mintsås, en fräsch sallad och kanske en kall öl.

Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com