Klicka här för att komma tillbaka till Foodetc.se
Klicka här för recept och matrecept Klicka här för mat från världen Klicka här för recept och matrecept för högtider och fest Klicka här för mer information om Foodetc.se

Här finns alla våra recept samlade.
Sitemap

Salsicciaragu recept, italiensk pastarätt med salsiccia
Recept på salsicciaragu. En variant på klassikern spaghetti med köttfärssås
där köttfärsen ersatts av kryddig Salsicciakorv. Ursprungsland Italien.


För 4 personer:

ca 600 gram Salsicciakorvar (köp fina korvar där skinnet lätt går att dra av)
1 burk Krossade Tomater eller motsvarande mängd färska
1 Gul Lök
3 Vitlöksklyftor
1 Selleristjälk
1 Morot
2 msk Oregano
1/2 tsk Chili
2 Buljongtärningar
1-2 dl Vin av valfri sort
1 dl Mjölk

Olivolja
Spaghetti eller Tagliatelle

1. Skala samt finhacka den gula och den vita löken. Skala och tärna även moroten och sellerin fint.

2. Dra av skinnet från korvarna och finfördela köttet så gott det går, det skall i princip vara som köttfärs. Hetta upp oljan och fräs först korv, och sedan lök, morot, selleri, chili och vitlök. Korven skall få en aning färg.

3. Slå över vinet och låt koka in någon minut, tillsätt sedan tomater, mjölken, buljong samt oregano. Låt puttra på svag värme i minst en timme, gärna två, tre.

4. Om grytan blir för torr så späd med ytterligare vin eller vatten.

Servera med kokt spaghetti/tagliatelle och färskriven Parmesan.
Här finns alla våra rese och matreportage samlade. Scandinavian food and recipes.

Mat i olika världsdelar
Europa
Asien
Afrika
Sydamerika
Nordamerika
Oceanien
Skandinavien (engelska)

Alla våra recept
Recept 1
Recept 2
Recept 3
Recept 4
Recept 5
Recept 6
Recept 7
Recept 8
Recept 9
Recept 10
Follow our new food, travel, recipes and cooking blog Foodetccooks.com